Entorn - Terra Alta

El Celler Frisach es troba en un entorn natural verge com és la Terra Alta, regió del sud de Catalunya. Grans superfícies de vinyes, d’oliveres i d’altres cultius dibuixen un paisatge auster sobre turons irregulars i planícies evocadores.

Desconeguda, fascinant i amb un caràcter propi molt marcat, aquesta comarca ebrenca, ofereix a visitants i curiosos centenars de contrades per on perdre’s i per recollir-se del món tal com decidí fer-ho Pablo Ruiz Picasso. Primer per recuperar-se d’una malaltia. Després per la fascinació que li va provocar el poble d’Horta de Sant Joan, els seus massissos i la seva gent. “Tot el que sé ho he après a Horta” diria Picasso i és que aquesta població tingué fort impacte en el pintor malagueny fins a tal punt que, segons diuen, fou determinant en la seva etapa cubista.

La Guerra Civil Espanyola també ha deixat una petjada inesborrable en el conjunt de les Terres de l’Ebre. En aquest indret, l’enfrontament fou directe. Milers de soldats varen combatre a banda i banda de riu tot refugiant-se a les trinxeres fetes per a l’ocasió. Trinxeres que avui dia encara solquen el terra com una cicatriu.

Corbera d'Ebre

El Poble Vell de Corbera, bombardejat per les tropes franquistes, n’és un testimoni imponent que aguanta dempeus sobre les seves pròpies runes, amb fragilitat però amb una dignitat sobrenatural. L’actual Corbera d’Ebre es reconstruí de nou a les faldes del poble Vell per deixar-ne constància d’aquest tràgic esdeveniment.

Si es volen descobrir els paisatges més colpidors de la Batalla de l’Ebre, el Celler Frisach ofereix “Vins a les trinxeres”, guiatge i degustació de vins amb història

Els nostres vins també són el seu entorn.

Església de Corbera Vella d'ebre